Crossroads: dubbelconcert in Riga

Crossroads: dubbelconcert in Riga

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Op het Riga Festival ontmoeten we de Riga Bigband voor een dubbelconcert.
Een set presenteren wij ons nieuwe album Crossroads, dat een bijzonder warm onthaal in de pers kreeg: grote waardering voor het concept van Juan Martinez om tien composities te presenteren, afkomstig van verschillende bandleden: Martijn van Iterson, Joris Roelofs, Ilja Reijngoud, Simon Rigter, Jorg Kaaij en Rob Horsting.
De volgende set is de vloer aan de Riga Bigband. We sluiten het concert af met een concert voor twee bigbands.

Het Jazz Orchestra staat onder leiding van dirigenten Dennis Mackrel en Rob Horsting, de arrangementen zijn van internationale toparrangeurs Michael Abene (U.S.A.), Ed Partyka (U.S.A.), Dennis Mackrel (U.S.A.) en Vellu Halkosalmi (Finland) en daarnaast Rob Horsting (Nederland) en Henk Meutgeert (Nederland).

Meer informatie over het ontstaan van Crossroads en de recensies leest u hier! Uit de liner notes die Bert Vuijsje schreef over het nieuwe album:

Crossroads is grensverleggend in velerlei opzichten. Sinds de start in 1996 heeft de band letterlijk de wereld veroverd met tours niet alleen door Europa maar ook door Latijns-Amerika, Zuid-Afrika, Indonesië, Japan en China.
Van het begin af aan heeft het orkest zichzelf uitgedaagd door te werken met gastsolisten en componisten afkomstig uit een breed scala van jazz-stijlen.
Crossroads is een doorbraak. Samen met hun op de toekomst georiënteerde Amerikaanse collega-bigbands van Maria Schneider en Darcy James Argue markeert het Jazz Orchestra met dit album een nieuw tijdperk in de ontwikkeling de jazz bigbandmuziek.’

We touren met dit programma en ons dubbelalbum is verkrijgbaar op LP en CD. Lees meer en bestel hier.

 

Meer informatie volgt

Locatie

Riga Festival Litouwen

Datum

04 jun 2019

Tijd

20:15 - 20:30

Labels

Dirigent Rob Horsting

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda