Crossroads

Crossroads

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Een nieuw internationaal perspectief op de Nederlandse jazz grensverleggend in de contemporaine bigband muziek

Naar een concept van Juan Martinez en onder leiding van dirigenten Dennis Mackrel en Rob Horsting presenteert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Crossroads tien composities, afkomstig van verschillende bandleden: Martijn van Iterson, Joris Roelofs, Ilja Reijngoud, Simon Rigter, Jorg Kaaij en Rob Horsting.
De arrangementen zijn van internationale toparrangeurs Michael Abene (U.S.A.), Ed Partyka (U.S.A.), Dennis Mackrel (U.S.A.) en Vellu Halkosalmi (Finland) en daarnaast Rob Horsting (Nederland) en Henk Meutgeert (Nederland).

Meer informatie over het ontstaan van Crossroads leest u hier!

Uit de liner notes die Bert Vuijsje schreef over het nieuwe album:

Crossroads is grensverleggend in velerlei opzichten. Sinds de start in 1996 heeft de band letterlijk de wereld veroverd met tours niet alleen door Europa maar ook door Latijns-Amerika, Zuid-Afrika, Indonesië, Japan en China.
Van het begin af aan heeft het orkest zichzelf uitgedaagd door te werken met gastsolisten en componisten afkomstig uit een breed scala van jazz-stijlen.

Crossroads is een doorbraak. Samen met hun op de toekomst georiënteerde Amerikaanse collega-bigbands van Maria Schneider en Darcy James Argue markeert het Jazz Orchestra met dit album een nieuw tijdperk in de ontwikkeling de jazz bigbandmuziek.’

We touren met dit programma in 2018 en ons dubbelalbum is verkrijgbaar op LP en CD. Lees meer en bestel hier.

 

Gratis toegang

Locatie

Muziekcentrem Enschede

Datum

22 nov 2018

Tijd

12:30 - 13:30

Kosten

20,00

Labels

Dirigent Rob Horsting

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda