Crossroads ****

Crossroads ****

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

De Volkskrant kopt boven de viersterrenrecensie: ‘Swingend, weelderig en voortreffelijk samenspel: op Crossroads valt veel te genieten.

‘Soepel en gloedvol ronkend Jazz Orchestra’, kopt de ook al viersterrenrecensie van Amanda Kuyper in NRC

Crossroads vormt niet alleen een hoogtepunt in het oeuvre van het JOC, maar is ook een van de beste albums die er ooit binnen de Nederlandse jazz zijn verschenen.”  aldus Cyriel Pluijmakers in Jazzenzo. Lees hier zijn recensie.

Lees hier alles over het album en koop je tickets!

Een nieuw internationaal perspectief op de Nederlandse jazz grensverleggend in de contemporaine bigband muziek

Naar een concept van Juan Martinez en onder leiding van dirigenten Dennis Mackrel en Rob Horsting presenteert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Crossroads tien composities, afkomstig van verschillende bandleden: Martijn van Iterson, Joris Roelofs, Ilja Reijngoud, Simon Rigter, Jorg Kaaij en Rob Horsting.
De arrangementen zijn van internationale toparrangeurs Michael Abene (U.S.A.), Ed Partyka (U.S.A.), Dennis Mackrel (U.S.A.) en Vellu Halkosalmi (Finland) en daarnaast Rob Horsting (Nederland) en Henk Meutgeert (Nederland).

Uit de liner notes die Bert Vuijsje schreef over het nieuwe album:

Crossroads is grensverleggend in velerlei opzichten. Sinds de start in 1996 heeft de band letterlijk de wereld veroverd met tours niet alleen door Europa maar ook door Latijns-Amerika, Zuid-Afrika, Indonesië, Japan en China.
Van het begin af aan heeft het orkest zichzelf uitgedaagd door te werken met gastsolisten en componisten afkomstig uit een breed scala van jazz-stijlen.

Crossroads is een doorbraak. Samen met hun op de toekomst georiënteerde Amerikaanse collega-bigbands van Maria Schneider en Darcy James Argue markeert het Jazz Orchestra met dit album een nieuw tijdperk in de ontwikkeling de jazz bigbandmuziek.’

We touren met dit programma in 2018 en ons dubbelalbum is verkrijgbaar op LP en CD. Lees meer en bestel hier.

Tickets kopen

Locatie

Paradox
Tilburg

Datum

29 dec 2018

Tijd

20:00 - 22:00

Kosten

22,50