Dutch Jazz Heritage Trilogy | Part 1 Miles Davis

Dutch Jazz Heritage Trilogy | Part 1 Miles Davis

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Parkstad Limburg Theaters presenteren samen de drieluik Dutch Jazz Heritage Trilogy. In elk van deze drie concerten staat een legendarische jazzlegende centraal. Als eerste is dit Miles Davis.

Trompettist Miles Davis bracht in 1959 het baanbrekende Kind Of Blue uit waarop onder andere saxofonist en avant-garde pionier John Coltrane te horen is. In 1960 was het album nog nauwelijks doorgedrongen tot Nederland. Sterker nog: Toen Davis en Coltrane op 9 april 1960 concerten gaven in ons land spraken velen schande van de muziek. Nu, 60 jaar later, heeft Kind of Blue een vaste plek ingenomen in de platenkast of de Spotify-playlist van vele muziekliefhebbers.

Onder leiding van Rob Horsting reconstrueert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het legendarische optreden en de sfeer van 60 jaar geleden. De beide Amerikaanse jazzgrootheden speelden toen voor het eerst in Nederland. Muziekjournalist en ooggetuige Bert Vuijsje vertelt het boeiende historische verhaal aan de hand van originele foto’s en filmbeelden. Met zijn eigentijdse vertolkingen plaatst het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de jazz van toen in het heden.

Tickets

Locatie

Parkstad Limburg Theaters
Heerlen

Datum

12 nov 2021

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda