Dutch Jazz Heritage: Art Blakey

Dutch Jazz Heritage: Art Blakey

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM
Tijdens dit Dutch Jazz Heritage concert op 30 april 2021 speelt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een eerbetoon aan een van de grootste Amerikaanse jazzdrummers: Art Blakey. Blakey is een van de uitvinders van de bebop-drumstijl. In november 1959 trad hij op in Het Concertgebouw met in zijn band onder meer trompettist Lee Morgan en tenorsaxofonist Wayne Shorter.
Dutch Jazz Heritage
Herbeleef concerten van jazzlegendes in Het Concertgebouw tijdens de serie Dutch Jazz Heritage. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt, in samenwerking met het Nederlands Jazz Archief, de legendarische nachtconcerten uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw weer tot leven voor nieuwe generaties. Veel van deze historische muziek is verkrijgbaar in de Edisonwinnende cd-reeks Jazz at the Concertgebouw. Jazzjournalist en oog- en oorgetuige Bert Vuijsje (winnaar van de Jazz Media Award) illustreert de concerten met passend audio- en videomateriaal afkomstig uit het Nederlands Jazzarchief.Dutch Jazz Heritage: Art Blakey
Vanavond een tribute aan drummer en bandleider Art Blakey. Op 15 november 1959 stond hij met zijn band The Jazz Messengers in de Grote Zaal. In die band onder meer trompettist Lee Morgan en de pas gerekruteerde tenorsaxofonist Wayne Shorter. Op de setlist stonden vertrouwde nummers maar ook nieuwe composities van Shorter en Morgan.Dit concert komt tot stand in samenwerking met het Nederlands Jazz Archief.
Tickets

Locatie

Concertgebouw Amsterdam

Datum

30 apr 2021

Tijd

20:15

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda