Dutch Jazz Heritage – Miles Davis

Dutch Jazz Heritage – Miles Davis

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM
Herbeleef de legendarische concerten van jazzlegendes in Het Concertgebouw. In deze eerste Dutch Jazz Heritage brengt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de Nachtconcerten van Miles Davis voor nieuwe generaties tot leven.
Bandleider Rob Horsting wordt geflankeerd door toptrompettisten als Ruud Breuls en Jan van Duikeren en we introduceren de jonge talentvolle gasttrompettist: Ian Cleaver.
Jazzjournalist Bert Vuijsje  – winnaar van de Jazz Media Award – geeft een swingende inleiding en u krijgt beelden te zien afkomstig uit het Nederlands Jazzarchief die deze periode illustreren.
Dutch Jazz Heritage
De legendarische Nachtconcerten in Het Concertgebouw zijn een belangrijk onderdeel van het Nederlands jazz-erfgoed. Misschien was u er destijds wel bij. Misschien was u nog niet eens geboren! Voor beide uitersten, en iedereen daartussenin, komt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met drie unieke avonden. Herbeleef de Concertgebouwconcerten van Thelonious Monk, Chet Baker en Miles Davis. De songs, de ambiance, de originele beelden van voor en achter het podium: ze komen samen in Dutch Jazz Heritage.
Miles Davis
Twee keer speelde Miles Davis in 1960 in Het Concertgebouw. ‘Sommige Amsterdamse nachtbrakers wisten vooruit welke orgie hen te wachten stond,’ schreef een krant. Davis speelde inderdaad Nachtconcerten zoals ze bedoeld zijn: zinderend en broeierig. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw doet het Miles Davis Quintet tot leven komen.
Tickets kopen

Locatie

Concertgebouw Amsterdam

Datum

01 nov 2018

Tijd

20:15 - 21:30

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda