Dutch Jazz Heritage – Ruud Bos

Dutch Jazz Heritage – Ruud Bos

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

In Dutch Jazz Heritage speelt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een eerbetoon aan een Nederlandse jazzlegende: componist Ruud Bos. Hij schreef onder meer muziek voor de Efteling, voor tv-series en films, maar bovenal was hij een jazzman. Zo leidde hij in de jaren zestig een Nederlandse all-star jazzband.

Dutch Jazz Heritage
Herbeleef concerten van jazzlegendes in Het Concertgebouw tijdens de serie Dutch Jazz Heritage. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt, in samenwerking met het Nederlands Jazz Archief, de legendarische nachtconcerten uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw weer tot leven voor nieuwe generaties. Veel van deze historische muziek is verkrijgbaar in de Edisonwinnende cd-reeks Jazz at the Concertgebouw. Jazzjournalist en oog- en oorgetuige Bert Vuijsje (winnaar van de Jazz Media Award) illustreert de concerten met passend audio- en videomateriaal afkomstig uit het Nederlands Jazzarchief.

Ruud Bos
Vanavond een ode aan een grootheid van eigen bodem: componist-arrangeur Ruud Bos (1936). Zijn naam is wellicht minder bekend dan zijn liedjes; denk aan Telkens weer van Willeke Alberti, en de televisiemuziek voor De Fabeltjeskrant, De Fabriek en Zeg ‘ns Aaa. De muzikale basis van Ruud Bos ligt in de jazz en het orkest dat hij tussen 1964 en 1969 leidde leest als een who’s who van de toenmalige Nederlandse jazzscene. Het repertoire van deze Secret All Star Band is nog even fris als toen en herleeft vanavond met de solisten van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Maestro Ruud Bos, inmiddels al meer dan zestig jaar actief, draagt zelf ook bij aan dit bijzondere concert.

Tickets

Locatie

Concertgebouw Amsterdam

Datum

21 jun 2022

Tijd

21:00