Gospel Night XL: Michelle David, Sven (Hammond) Figee, Humphrey Campbell & ZO! Gospel Choir

Gospel Night XL: Michelle David, Sven (Hammond) Figee, Humphrey Campbell & ZO! Gospel Choir

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw omringt zich met de meest opwindende artiesten voor een stomende Gospel Night: gospel-koningin Michelle David, het ZO! Gospel Choir, organist Sven (Hammond) Figee en jazz-zanger Humphrey Campbell. Gospel songs, jazz standards en Hammond souljazz vormen de ingrediënten voor deze heerlijke avond met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Dennis Mackrel.

Michelle David is bezig om met haar Gospel Sessions de wereld te veroveren. De in Nederland woonachtige Amerikaanse is in Nederland een club- en festivalhit en bracht met haar band onlangs haar derde en toto nu toe beste album uit.

De invloed Humphrey Campbell in de muziekwereld is wijdverbreid. Campbell is al jaren docent op het Conservatorium van Amsterdam en een van de toonaangevende vocalisten in het Nederlandse muzieklandschap. Met zijn vertolkingen van jazz standards stond hij regelmatig in het Concertgebouw.

Sven Figee is met zijn band Sven Hammond al jaren een begrip in het (internationale) live-. circuit De ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond-B3 orgel-sound van Sven is wars van trends en conventies en legt overal een fijne groovy saus overheen.

Het ZO!Gospel Choir is het meest gevraagde koor van Nederland met een repertoire dat bestaat uit een aanstekelijke cross-over mix van Black Gospel, Soul, RnB met Pop invloeden. Sinds de oprichting in 2010 toert ZO! Gospel Choir met groot succes de wereld over met grote binnen- en buitenlandse artiesten.

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers tourt het orkest over de hele wereld met vele grote internationale solisten. Jaarlijks verrast het Jazz Orchestra met een decembertour, waarbij eerder artiesten als José James, Madeleine Peyroux, Kurt Elling en Oleta Adams werden uitgenodigd. Chef-dirigent Dennis Mackrel staat sinds  2016 voor het orkest. Hij werd op zijn twintigste de jongste drummer ooit in de Count Basie band. Vervolgens speelde hij in o.a. The Vanguard Jazz Orchestra, The Carla Bley Very Large Band, de Maria Schneider Jazz Orchestra, de WDR Bigband en The Dizzy Gillespie All Star Big Band.

Tickets

Locatie

Concertgebouw Amsterdam

Datum

10 dec 2018

Tijd

20:15 - 22:15

Kosten

39,00

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda