Heart2Heart met Tineke Postma en Francien van Tuinen

Heart2Heart met Tineke Postma en Francien van Tuinen

Deel, like, volg:
Facebook
Facebook
Google+
https://jazzorchestra.nl/events/heart2heart-met-tineke-postma-en-francien-van-tuinen/
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
INSTAGRAM

Het Jazz Orchestra brengt een bijzonder concert met saxofonist en componist Tineke Postma en zangeresFrancien van Tuinen – beiden succesvolle en gelauwerde artiesten. Het programma Heart to Heart vertegenwoordigt een lang gekoesterde wens van Tineke en Francien om samen te werken. De vriendschap bestond al langer en de uitnodiging van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw om samen een programma te maken is een prachtige bekroning hiervan. In dit programma worden stukken van beide gearrangeerd door Rob Horsting.

Tineke Postma
Toert sinds 2003 internationaal als bandleider en als gast bij vele internationale bands. Ze bracht als leider zes succesvolle albums uit. Haar nieuwste release staat gepland voor het najaar van 2019 en bestaat uit NYC-muzikanten Kris Davis, Ralph Alessi, MattBrewer en Dan Weiss. “Sonic Halo”, haar album uit 2014, werd ook al opgenomen met NYC-muzikanten waaronder Matt Mitchell, LindaOh, Dan Weiss en saxofonist (en mentor) Greg Osby; de co-leider van deze groep.  Tineke ontving diverse onderscheidingen, zoals de Jazz Juan Revelations Award “(Juan les-Pins Jazz Festival 2009), een Edison National Category voor het Tineke Postma Quartet album” The Dawn of Light “en de prestigieuze Buma Boy Edgar Award (2015). The Downbeat Polls vermeldde Tineke als Rising Star in de categorieën sopraan en altsaxofoon.
Tineke maakt ook deel uit van twee door Grammy bekroonde albums van Terri Lyne Carrington (Mosaic Project) en Dianne Reeves (Beautiful Life). Ze werkte verder als gast met prominente musici en groepen zoals Kenny Barron, Terri Lyne Carrington, Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Geri Allen, Jimmy Cob en Kenny Barron, het Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw.
Tineke studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en Manhatten School of Music (2002) en was van 2009-2013 resident in NYC. Ze maakt deel uit van de saxofoon faculteit van het Codarts Conservatorium Rotterdam en het Conservatorium van Amsterdam.

Francien van Tuinen
Sinds zangeres Francien van Tuinen in 1997 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won werkt ze aan een uitgebreid en veelzijdig oeuvre. Ze produceerde zeven albums met verschillende groepen waarbij ze werkte met gastsolisten als Benjamin Herman, Michiel Borstlap, Eric Vloeimans en Richard Galliano.
In 2005 verscheen het met een Edison genomineerde album ‘Muzyka’. Klassieke composities werden door gitarist Jesse van Ruller gearrangeerd en door Francien van tekst voorzien.
De veelzijdige carriere van Francien wordt getekend door vaak langere samenwerkingen met muzikanten als saxofonist Jasper Blom en gitarist Jesse van Ruller. (Tripod 2008, Cool Voice 2011, Countrified 2015)
Zij trad o.a op met het Metropole Orkest olv Vince Mendoza en het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en tourde ze meerdere malen door Azië.
Nieuwe projecten van en met Francien zijn ‘Jazz voor de Millions’, met drummer Joost Patocka en haar duo met gitarist Reinier Baas. Francien studeerde Cum Laude af  aan het Conservatorium Groningen (1998) en behaalde tevens haar Doctoraal Communicatie aan de Rijks Universiteit Groningen (1994). Ze is als zangdocent verbonden aan  het Rotterdams Conservatorium Codarts en het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Meer informatie volgt

Locatie

Bimhuis
Amsterdam

Datum

21 jun 2019

Tijd

20:30 - 22:30

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda

Reader Interactions