Heart2Heart met Tineke Postma en Francien van Tuinen

Heart2Heart met Tineke Postma en Francien van Tuinen

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, ‘één van de kroonjuwelen van de Nederlandse muziek’ (Jazzenzo), verwelkomt twee speciale gasten die zich bewezen hebben als uitmuntende solisten én componisten: zangeres Francien van Tuinen en saxofoniste Tineke Postma – beiden succesvolle en gelauwerde artiesten.

Het programma Heart to Heart vertegenwoordigt een lang gekoesterde wens van Tineke en Francien om samen te werken. De vriendschap bestond al langer en de uitnodiging van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw om samen een programma te maken is een prachtige bekroning hiervan. In dit programma worden stukken van beide gearrangeerd door Rob Horsting.

Francien van Tuinen geldt als een van de beste zangeressen van Nederland. Sinds ze het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won werkt ze aan een veelzijdig oeuvre. Zo bevat haar album Countrified eigen songs, maar weidde ze ook een album aan de ‘cool voice’ van Rita Reys en schreef ze teksten op klassieke muziek voor het album Muzyka. ‘Ze weet wat intonatie en swing is, en haar lichte stem klinkt in alle registers aangenaam krachtig’ (de Volkskrant). ‘Met lef vooruit gaan, dat kenmerkt haar manier van zingen’ (NRC).

Alt- en sopraansaxofoniste Tineke Postma werd al in een vroeg stadium opgemerkt door een aantal gezichtsbepalende muzikanten uit New York, wat leidde tot samenwerking met sterren als Terri Lyne Carrington, Wayne Shorter en Esperanza Spalding. Grote hoogte bereikte ze met het album Sonic Halo, een samenwerking met haar mentor, ‘Blue Note recording artist’ Greg Osby. ‘Buitengewoon heldere, melodieuze solo’s. Postma meent echt wat ze speelt’ (de Volkskrant). ‘It’s been a treat to watch gifted Dutch saxophonist Tineke Postma mature over the past decade’ (Downbeat).

Koop tickets

Locatie

Bimhuis
Amsterdam

Datum

21 jun 2019

Tijd

20:30 - 22:30

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda