Jazz Orchestra feat. Joshua Redman

Jazz Orchestra feat. Joshua Redman

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Een van de meest legendarische jazzmuzikanten van dit moment, saxofonist Joshua Redman, treedt op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. ‘s Lands toonaangevende big band staat speciaal voor deze gelegenheid onder leiding van de Amerikaanse gastdirigent Jim McNeely. Op het programma staat muziek van Joshua Redman en Jim McNeely, geschreven in opdracht van de Frankfurt Radio Big Band, gebruikt met vriendelijke toestemming.

Joshua Redman
Joshua Redman wordt gezien als een van de meest toonaangevende en belangrijkste saxofonisten van deze tijd. Beïnvloed door zowel jazzgrootheden als Coltrane, Cannonball Adderley en zijn vader Dewey Redman, als pop- en soul-legendes als The Beatles, Prince en Led Zeppelin, zoekt hij voortdurend nieuwe uitdagingen. Naast zijn eigen groep speelt Redman ook in de all star band James Farm en werkte de saxofonist mee aan albums van onder meer Elvin Jones, Joe Lovano en Paul Motion.

Jim McNeely
Jim McNeely is sinds 2011 chef-dirigent van de Duitse Frankfurt Radio Big Band. Zijn reputatie als componist/arrangeur en dirigent voor grote jazzensembles leverde hem negen Grammy-nominaties op. Daarnaast was hij vaste pianist bij het Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra (later Vanguard Jazz Orchestra) en speelde hij jarenlang met o.a. Stan Getz en Phil Woods.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers tourt het orkest wereldwijd met uiteenlopende programma’s en vele grote (inter)nationale solisten. Hun meest recente album Crossroads is zowel nationaal als internationaal lovend ontvangen.

Tickets kopen

Locatie

Theaters Tilburg

Datum

22 jan 2020

Tijd

20:30 - 22:30

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda