Dutch Songbook – Jazz Orchestra tourt met Fay Claassen

Dutch Songbook – Jazz Orchestra tourt met Fay Claassen

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Fay Claassen verrassen met het Dutch Songbook: songs en composities van onder anderen Herman van Veen, Doe Maar, Ramses Shaffy, Rogier van Otterloo en vele andere. Dutch Songbook is een muzikale ode aan het Nederlandse lied, door de beste big-bigband van Europa, in samenwerking met de meest vooraanstaande jazz-zangeres van haar generatie: Fay Claassen!

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Dennis Mackrel is één van de beste en meeste swingende bigbands van Europa. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren. Het Jazz Orchestra treedt jaarlijks wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam. Samen met Nederlands beste jazz-zangeres Fay Claassen spelen ze een baanbrekend concert met de fijnste songs uit de Nederlandse liedkunst, van onder anderen Herman van Veen, Doe Maar en Ramses Shaffy.
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw vormt de ruggengraat van de jazz-programmering van het Concertgebouw, dat als enige concertzaal ter wereld naast een klassiek orkest ook een jazz-ensemble huisvest. Het Jazz Orchestra werkt regelmatig samen met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Chick Corea, Oleta Adams en Georgie Fame. Chef-dirigent is sinds 2016 de Amerikaan Dennis Mackrel.

Fay Claassen
Ze won een Edison en kreeg een gouden plaat: Fay Claassen behoort tot de Europese top. Ze wordt geroemd om haar lyrische improvisaties en ontroerende interpretaties. Voor het door haar bedachte programma Dutch Songbook maakte zij haar keuze uit het Nederlandstalige liedrepertoire. In dit theaterconcert laat zij horen hoe er nieuwe muziek ontstaat als zij haar stempel op bekende Nederlandse liederen drukt.

Meer informatie

Locatie

Spijkenisse Festival
Spijkenisse

Datum

01 sep 2019

Tijd

13:30 - 15:15

Kosten

Gratis

Labels

Dirigent Rob Horsting

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda