Livestream ft. Ronald Snijders: Kaseko Time!

Livestream ft. Ronald Snijders: Kaseko Time!

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Kaseko Time! Jazz Orchestra of the Concertgebouw viert een verjaardagsfeestje bij je thuis

Met Kaseko Time zetten Ronald Snijders en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de welverdiende schijnwerpers op Surinaamse muziek. De Surinaams-Nederlandse fluitist, componist en etnomusicoloog bracht door de jaren talloze uiteenlopende albums uit met eigen werk. Dit jaar wordt Ronald Snijders 70 jaar, een jubileum dat gevierd zal worden met nieuwe composities van een van Nederlands’ meest bekende en belangrijkste fluitisten tijdens een exclusieve livestream vanuit Bijlmer Parktheater in Amsterdam.

Ronald Snijders heeft op geheel eigen wijze een muzikale fusion ontwikkeld van de genres Amerikaanse jazz, funk en soul in combinatie met Surinaamse kaseko, kawina en Braziliaanse jazz. Vanaf de jaren ’70 werkte hij samen met talloze iconische Nederlandse musici waaronder Willem Breuker, Boy Edgar, Theo Loevendie en het Metropole Orkest.

Op de fluit is Ronald Snijders een ijzersterke solist die in zijn energieke sound invloeden uit diverse windstreken combineert met swingende ritmen en sfeervolle stukken. De eerste samenwerking met Ronald Snijders en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw dateert terug naar de late jaren ’90 van de vorige eeuw, toen er een aantal opwindende concerten gegeven werden in het oude Bimhuis.

 

Dit programma is het eerste in een serie concerten met het thema Jazz & Vrijheid. Hierin verbindt het orkest de komende jaren Afro-Caribische muziek en bigbandmuziek in diverse concerten en programma’s. 

Datum

27 jun 2021

Tijd

19:00 - 21:00

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda