Lunchconcert met nieuwe muziek van het Jazz Orchestra

Lunchconcert met nieuwe muziek van het Jazz Orchestra

Deel, like, volg:
Facebook
Facebook
Google+
https://jazzorchestra.nl/events/lunchconcert-met-nieuwe-muziek-van-het-jazz-orchestra/
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
INSTAGRAM

Op 30 en 31 oktober vonden de opnames plaats van de nieuwe cd Crossroads van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van chef-dirigent Dennis Mackrel en Rob Horsting. Tijdens dit lunchconcert trakteren we u op een voorproefje van de prachtige nieuwe stukken van onze bandleden: Joris Roelofs, Martijn van Iterson, Rob Horsting, Ilja Reijngoud, Simon Rigter en Jorg Kaaij reflecteren allen in hun nieuwe composities op eigen wijze op nieuwe ontwikkelingen in jazz en andere verwante hedendaagse muziekstromingen en meer algemeen op de tijd waarin we leven.

Deze composities vormen de basis voor spannende muziek waarin op overtuigende wijze actuele muzikale ontwikkelingen worden doorgevoerd die het idioom van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw verrijken. Een idioom dat voor een groot deel bepaald wordt door de input de individuele bandleden en dat genadeloze swing als uitgangspunt heeft. Met een rijke blazersklank, scherpe timing en grote muzikale interactie tussen de verschillende secties. Een uniek ensemble kortom dat wordt gemodelleerd naar  de individuele persoonlijkheden van de 17 topmusici die deel uitmaken van dit geweldige orkest.

In deze nieuwe release slaat het Jazz Orchestra of the Concertgebouw nieuwe muzikale wegen in en verkent het nieuwe muzikale horizonten. Uitgangspunt is het internationale perspectief op wat internationaal gezien wordt als the leading jazzorchestra from the Netherlands. Na een serie tournees die het orkest naar alle hoeken van de wereld heeft gebracht hebben we internationale arrangeurs als Michael Abene, Vellu Halkosalmi, Ed Partyka en Dennis Mackrel gevraagd om met onze eigen arrangeurs Rob Horsting en Henk Meutgeert composities van orkestleden als uitgangspunt te nemen voor nieuwe bewerkingen.

Gratis toegang

Locatie

Zuiderstrandtheater
Scheveningen, Den Haag, Nederland

Datum

06 dec 2017

Tijd

12:30 - 13:00

Reader Interactions