The Life of Nina Simone ft. Sabrina Starke

The Life of Nina Simone ft. Sabrina Starke

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

The Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Sabrina Starke 

Samen met singer-soul-writer Sabrina Starke zoekt The Jazz Orchestra of the Concertgebouw de rafelranden op in het wonderschone en zeer persoonlijke oeuvre van Nina Simone. Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me be Misunderstood, Ain’t Got No – I Got Life en veel meer moois. Ode aan jazz- en soullegende en human rights activiste Nina Simone!

Met haar melodische en krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke ‘sound’. Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. The Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met uiteenlopende programma’s en vele grote (inter)nationale solisten.

The Jazz Orchestra of the Concertgebouw

The Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met vele grote internationale solisten. Dat ze naast de concertzalen ook in het clubcircuit spetterende shows kunnen geven, lieten ze eerder al zien met o.a. Hammond-legende Dr. Lonnie Smith en Shirma Rouse.

Sabrina Starke

Met haar melodische en krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke ‘sound’. Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Sabrina heeft in haar carrière een aantal prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen voor haar hartverwarmende muziek. Waaronder twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards.

Over Nina Simone

Nina Simone had met Nederland een bijzondere band. Na een heftige periode waarin ze zich als ‘mainstream’ster steeds meer ging inzetten voor de civil rights problematiek raakte haar carrière in de VS in het slop. Ze verhuisde naar Nederland in de jaren 80 en met behulp van vrienden kreeg ze haar leven weer op de rit. Een nieuwe periode van haar carrière begon die leidde tot grote Europese successen.

Nina Simone zelf trad ook ooit op met een Nederlandse bigband. Ze werd in 1971 uitgenodigd om met Boy’s Big Band te spelen, die onder leiding stond van de legendarische Boy Edgar.

Jazz&Vrijheid

Dit concert hoort bij de JOC-story Jazz&Vrijheid. Of je het nu aan Brubeck, Monk of Ellington vraagt: Jazz = Freedom. Er is geen andere muzieksoort die in de Verenigde Staten zo belangrijk was voor de emancipatie van Afro-Amerikanen als jazz. We koppelen die beweging ook aan de Surinaamse en Afro-Caribische muziek. Jazz Orchestra of the Concertgebouw houdt de oorsprong van deze genres in ere met Jazz & Vrijheid, een serie programma’s waarmee we aandacht besteden aan de geschiedenis en grondslag van de jazz, maar ook een sterke connectie maken met de actualiteit. Burgerrechten, identiteit, vrijheid en de rol van het slavernijverleden, de opkomst van Black Lives Matter en bovenal aandacht en respect voor de Black Atlantic-cultuur staan hierbij centraal.

Tickets

Locatie

Natuurtheater Oisterwijk

Datum

27 aug 2022

Tijd

20:30

Kosten

EUR15.00

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda