Tribute to Charlie Parker met James Carter, Benjamin Herman en Tineke Postma

Tribute to Charlie Parker met James Carter, Benjamin Herman en Tineke Postma

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

De Grote Zaal wordt weer omgetoverd tot Jazz Club XL, met ronde tafels, gedempt licht en een drankje. Vanavond eert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de legendarische Charlie Parker: vader van de bebop en een grote inspiratiebron voor saxofonisten James Carter, Benjamin Herman en Tineke Postma. Zij spelen bekende en onbekende nummers van ‘Bird’.

Jazz Club XL: JOC in Tribute to Charlie Parker
‘Eerst leer je je instrument beheersen. Dan de muziek. Vervolgens vergeet je alles wat je geleerd hebt, en speel je.’ De filosofie van de legendarische Charlie Parker, saxofonist, componist en bandleider. De vader van de bebop, bijnaam ‘Bird’, is nog altijd een enorme inspiratiebron voor jazzmusici. Vanavond eert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in Jazz Club XL deze virtuoze vernieuwer.

 

Saxofonisten James Carter, Benjamin Herman en Tineke Postma vinden alle drie een groot voorbeeld in Charlie Parker. In zijn werk viel duizelingwekkende techniek altijd samen met diepe emotie. Vandaag soleren drie van de grootste saxofonisten van nu in bekende en onbekende nummers van Bird. Ze doen zijn fenomenale improvisaties herleven. Waan u in Birdland

Tickets

Locatie

Concertgebouw Amsterdam

Datum

17 jul 2020

Tijd

20:00

Reader Interactions