Tribute to Charlie Parker met Jesse Davis

Tribute to Charlie Parker met Jesse Davis

Deel, like, volg:
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

De Grote Zaal wordt weer omgetoverd tot Jazz Club XL, met ronde tafels, gedempt licht en een drankje. Vanavond eert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de legendarische Charlie Parker: vader van de bebop en een grote inspiratiebron voor saxofonist Jesse Davis. Samen met Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt hij bekende en onbekende nummers van ‘Bird’.

Jazz Club XL: JOC in Tribute to Charlie Parker
‘Eerst leer je je instrument beheersen. Dan de muziek. Vervolgens vergeet je alles wat je geleerd hebt, en speel je.’ De filosofie van de legendarische Charlie Parker, saxofonist, componist en bandleider. De vader van de bebop, bijnaam ‘Bird’, is nog altijd een enorme inspiratiebron voor jazzmusici. Vanavond eert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in Jazz Club XL deze virtuoze vernieuwer.

Saxofonist Jesse Davis vindt een groot voorbeeld in Charlie Parker. In zijn werk viel duizelingwekkende techniek altijd samen met diepe emotie. Vandaag soleert een van de grootste saxofonisten van nu in bekende en onbekende nummers van Bird. Samen doen we zijn fenomenale improvisaties herleven. Waan u in Birdland op 17 juli!

Tickets

Locatie

Concertgebouw Amsterdam

Datum

17 jul 2020

Tijd

20:00

Eerstvolgend concert

klik hier voor de volledige concertagenda